Belettering De Velodroom

Geschreven door?
De Schorre
Gepubliceerd op?
11 september 2019

Fiets je op de Rupeldijk, dan zal je voortaan het fietsbelevingscentrum al van ver herkennen. De zijgevel van ons fietsmuseum kreeg nieuwe belettering opgeplakt. De stijl is in lijn met ons wielermuseum en de wielerliefhebbers zullen er meteen ook de kleuren van de wielerpiste in herkennen.

Voor de niet-kenners onder jullie willen wij alvast de betekenis van deze gekleurde lijnen meegeven:

Aan de binnenkant van de wielerbaan is er een twintig centimeter brede, blauwe band, de zogenaamde ‘Cordon dezer’, waar tijdens de wedstrijd niet wordt op gereden. Aan de zijkant van deze blauwe band is een zwarte streep geschilderd. Vanaf die lijn begint het eigenlijke baanoppervlak.

Op de wielerbaan zijn er nog twee andere lijnen: zeventig centimeter van de zwarte lijn is er de rode sprinterslijn en op een derde van de breedte van de piste is er een hemelsblauwe stayerslijn. Beide lijnen zijn belangrijk voor het reglementair voorbijsteken in respectievelijk de sprint- en de stayerdiscipline.

Website
Pijl
Over De Schorre

Een put vol pit

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre ligt in het hartje van de Rupelstreek. Het is een recreatieve en groene oase in de stedelijke drukte van Antwerpen, Mechelen en Brussel. Het domein is een oude kleiput en grote delen van De Schorre waren vroeger eigendom van...

Meer info
Pijl